Este linia de metrou cu care circul pana la servici adica pana la statia Louise Michel. Drumul pana la servici imi ia 50minute avand in vedere ca stau in zona statiei Porte de Bagnolet. Iata si o poza sugestiva cu linia de metrou 3 pe care am inceput sa o cunosc atat de bine: Avand in vedere ca am folosit zilnic aceasta linie de metrou voi descrie pe scurt la fiecare statie daca exista sau nu ceva reprezentativ.

Linia de metrou 3: Gallieni (Gare Internationale Rutiere) – Pont de Levallois-Becon

Gallieni – inceputul liniei de metrou nr.3 este o gara internationala rutiera aici, precum si un centru comercial (de unde se poate cumpara mancare si imbracaminte)

Porte de Bagnolet – este locul in care am stat se afla in arondismentul 20.

Gambetta – intalnim mica piata Gambetta precum si primaria arondismentului 20 (aflata in estul Parisului)

Place Edith Piaf: (statia de metrou Gambetta)

La Pere Lachaise este o statie in care regasim cimitirul vedetelor franceze .

Rue Saint-Maur – statie in care intalnim strada Saint-Maur

Parmentier – statie in care intalnim o mica strada care poarta numele baronului Parmentier. Acesta a fost primul om care a introdus consumul si cultivarea cartofului in Franta.

Republique – intalnim place de la Republique precum si primaria arondismentului 11 cat si canalul Saint Martin (cobor la statie o iau la stanga si la prima intersectie la stanga gasesc canalul Saint-Martin)

Temple

Arts et Metiers

Reaumur-Sebastopol

Sentier

Bourse – se afla in arondismentul 2 din Paris aici intalnim Place de la Bourse si Palatul Brogniart . Deasemenea aici mai intalnim si Biserica Sainte Marie Madeleine din zona Place de la Madeleine cat si Place des Victoires ce reprezinta statuia lui Ludovic al-XIV-lea..

Quatre-Septembre

La Opera este statia unde gasim Opera din Paris. In zona aflam si alte obiective precum Conciergerie(Palatul de Justitie), Notre Dame de Paris, Pont Marie, Insula Saint-Louis, L’Ile de la Cite (in zona Palatului de Justitie), Hotel de Ville, Place de la Bastille, Place des Pyramides (cu statuia Ioanei d’Arc), Muzeul Luvru si jardin des Tuileries (gradinile muzeului Luvru) precum si coloanele din Burenne in zona Place des Pyramides. Deasemenea si Place Vendome construita de Ludovic-al-XIV-lea!

Opera din Paris:

Imagini din apropierea Operei din Paris:

In zona statiei Opera magazin de dulciuri (biscuiti, bomboane) f.fain magazinul:

Havre-Caumartin – statie unde gasim magazinele Printemps si Galeriile Lafayette

La Saint-Lazare este gara Saint-Lazare si podul Cardinet.

Europe

Villiers – in apropiere se afla parcul Monceau cat si Square des Batignolles

Malherbes

Wagram

Pereire – statie de unde se poate lua RER C pt. castelul Versailles

Porte de Champerret

Louise Michel si Anatole France sunt 2 strazi ce fac legatura cu Podul Levalois Becon , 2 strazi intesate de magazine , fast food-uri, brutarii etc.

Pont de Levallois-Becon (podul Levallois-Becon) care reprezinta capatul liniei de metrou nr.3 gasim podul Levallois, mica piata Georges Pompidou (a nu se face confuzie cu centre George Pompidou) si in apropiere sunt podurile Asnieres ( in dreapta podului Levallois in departare) si podul Courbevoie in stanga podului Levallois la mica distanta.

M-am indragostit de podurile peste Sena din Franta precum si de gradinile si parcurile superbe din aceasta tara!

Lista statiilor:

Planul liniei: