Traseul liniei de metrou 1:   Chateau de Vincennes – La Defense

Chateau de Vincennes (Castelul Vincennes) – aici se afla castelul Vincennes si padurea Vincennes zona cu lacul Minimes care este f.apropiata de Parc Floral de Paris cat si de castelul Vincennes. In aceasi padure se afla si lacurile Daumesnil (pe linia 8 de metrou la Porte Doree se ajunge usor, aici se afla si un acvariu) , Saint Mande (singurul lac natural al padurii Vincennes) si tot la statia de metrou Porte Doree putem ajunge usor la lacul de Gravelle precum si la hipodromul din Vincennes.


Donjonul Jean le Bon (dupa numele regelui dinastiei capetienilor, fiul sau Carol al-V-lea a continuat construirea donjonului:

Poza cu donjonul:

Sainte- Chapelle (de la Castelul Vincennes):

Berault – statie mica

Saint-Mande – lacul Saint Mande (singurul lac natural al Padurii Vincennes) din cadrul padurii Vincennes care este f.mare , ea mai cuprinde si lacul Deamesnil cu 2 insulite atasate acestui ultim lac (mai precis insula Bercy si insula Reuilly). Lacul Daumesnil este artificial si este alimentat de apele Senei. Mai exista si lacul de Gravelle tot lac artificial in apropierea padurii Vincennes precum si lacul Minimes (statia Chateau de Vincennes unde intalnim si Parc Floral de Paris)

Porte de Vincennes – poarta este zona de intrare in locatia Vincennes (poarta la francezi asta reprezinta), in apropiere se afla Porte Doree (care este si statie pe linia de metrou 8). Porte Doree se afla in aproprierea padurii Vincennes. La porte Doree gasim o zona f.frumoasa renumita prin acvariul de la Porte Doree.

Nation – piata Nation se afla la capatul liniei 2 de metrou aceasta statie deasemenea

Reuilly-Diderot – statie in care s-a nascut Denis Diderot scriitor

Gare de Lyon – gara in care se pot astepta trenuri

Bastille – piata Bastille f. frumoasa aici regasim opera dn Bastille , portul Paris-Arsenal si faubourg Saint-Antoine (faubourg reprezinta un cartier mai mic , un cartier de periferie in Paris) . Tot aici gasim si Place des  Vosges.

Place de la Bastille:

Portul Paris-Arsenal (in zona place de la Bastille este de fapt canalul Saint-Martin din zona place de la Bastille):

Saint-Paul – cartierul Marais un cartier frumos care a apartinut ca si cartierul Chatelet nobilimii franceze. Aici se poate gasi muzeul Carnavalet (muzeu ce prezinta istoria Parisului) precum si Place des Vosges/ Place Louis XIII.

Cartierul Marais este cunoscut pt.comunitatea evreiasca, cartierul se numeste Pletzl si este localizat in zona strazii Rosiers. Deasemenea Place des Vosges si Liceul Charlemagne sunt in aceasta zona.


Hotel de Ville – statie in care regasim l’Hotel de Ville (prefectura parisului Practic si centru al postei), centre Georges Pompidou (ce cuprinde si atelierul Brancusi este un muzeu de arta contemporana), forum des Halles si biserica Saint-Eustache (ultimele 2 langa centre Georges Pompidou). Tot in zona gasim teatrul Chatelet.

Hotel de Ville:

Centrul Georges Pompidou:

Biserica Saint-Eustache:

Chatelet –  in apropiere teatrul Chatelet si place de Chatelet

Teatrul Chatelet:

Place de Chatelet:

Louvre-Rivoli – statie de metrou decorata cultural cu ceea ce se poate regasi la palatul Louvre devenit muzeul Luvru. Daca se coboara la aceasta statie se poate vedea primaria arondismentului 8 precum si biserica Saint-Germain l’Auxerrois.

Palais Royal Musee du Louvre – statie ce coboara exact in fata muzeului Louvre

Poze palatul Louvre:

Pavilionul Turgot:

Pavilionul Richelieu:

Coloanele Burenne sau Arc du Carrousel (intre muzeul Louvre si gradinile Tuileries sau gradinile Palatului Louvre) :

Au fost dedicate lui Napoleon in urma victoriei de la Austerlitz.

Tuileries – statie ce coboara in jardin des Tuileries gradinile muzeului Luvru de fapt in aceeasi zona am  intalnit si Les colonnes de Burenne (sau Arc du Caroussel) dedicate lui Napoleon in urma victoriei de la Austerlitz.

Tot aici pe rue de la Paix intalnim celebrul monument Place Vendome construit de Ludovic al-XIV-lea aflat in arondismentul 1

Concorde – statie de metrou ce coboara exact in fata place de la Concorde unde intalnim celebrul Obelisc (capturat de Napoleon in urma unei expeditii in Egipt si adus in Franta).

Una din cele 2 fantani din zona place de la Concorde:

Detaliu Obelisc cu heroglife:

Champs-Elysees Clemenceau – statie ce coboara pe celebrul bulevard Champs Elysees care este cuprins intre Arcul de Triumf si place de la Concorde cu celebrul Obelisc. In aceasta zona intalnim Musees Des Beaux Arts muzeu de pictura si Petit Palais

Musees Des Beaux Arts:

Petit Palais:

Franklin D.Roosvelt – statie pt. bulevardul F.Roosvelt din zona bulevardului Champs Elysees

George V – statie mica de metrou in apropierea bulevardului Champs Elysees

Charles de Gaulle Etoille – statie de metrou ce se regaseste si pe linia 2 , cuprinde Piata Charles de Gaulle Etoile cu Arcul de Triumf inconjurat de cele 12 bulevarde in forma de stea.

Arcul de Triumf se afla in marea piata Charles de Gaulle. Locatia Arcului de Triumf:

Cateva din bulevardele care inconjoara Arcul de Triumf:

a)  Bulevarul Hoche

Arcul de Triumf vazut de pe Bulevardul Hoche:

b) Bulevardul Wagram

Arcul de Triumf vazut de pe Bulevardul Wagram:

c) Bulevardul MacMahon

Arcul de Triumf vazut de pe Bulevardul MacMahon:

d) Bulevardul Carnot

Arcul de Triumf vazut de pe Bulevardul Carnot:

e) Bulevardul Marii Armate (Avenue de la Grande Armee)

f) Bulevardul Foch

Arcul de Triumf vazut de pe Bulevardul Foch:

g) Bulevardul Victor Hugo

Arcul de Triumf vazut de pe Bulevardul Victor Hugo:

h) Bulevardul Kleber

Arcul de Triumf vazut de pe Bulevardul Kleber:

i) Bulevardul Iena

Arcul de Triumf vazut de pe Bulevardul Iena:

j) Bulevardul Marceau

Arcul de Triumf vazut de pe Bulevardul Marceau:

Argentine – statie mica

Porte Maillot – statie de metrou face legatura cu aeroportul Beauvais (aici am ajuns la Paris). Tot aici se poate face accesul catre padurea Boulogne (Bois de Boulogne). Tot aici gasim si Parcul Bagatelle (Parc de Bagatelle).

Les Sablons (jardins d’Acclimatation) – statie unde intalnim gradinile Acclimatation

Pont de Neuilly – statie de metrou unde intalnim podul Neuilly, un pod f.frumos situat in apropierea place de la Defense

Esplanade de la Defense– statie unde intalnim esplanada Charles de Gaule din zona la Defense ( e de preferat sa cobori aici pt.a admira Place de La Defense in toata splendoarea ei) intre statiile Pont de Neuilly si Esplanade de la Defense se poate observa podul de la Neuilly este si un centru olimpic aici. Din pacate nu am avut timp sa vizitez zona podului Neuilly in detaliu.

La Defense (Grande Arche) – place de La Defense este o replica moderna a Arcului de Triumf

Aici exista si cladiri gen zgarie nori cladiri cu birouri unde isi au sediul firme de renume.

Arcul La Defense :

Place Charles De Gaulle: (La Defense)

Se vede arcul de triumf in departare :

Podul Neuilly: (exista si statia Pont Neuilly pe linia 1 de metrou daca se coboara aici se poate vedea acest pod)

24.04.2010 – azi am vazut centrul georges pompidou, hotel de ville, bastille, forum des halles, biserica saint-eustache, biserica saint-germain l’auxerois (langa statia louvre-rivoli).

Iata si statiile liniei 1:

Planul liniei:

Advertisements